Glashutte Original

Vuonna 1918 Glashutten kaupunkiin perustettiin Deutsche Präzisions-Uhrenfabrik Glashutte GmbH (DPUG), tehtaan logossa oli teksti ”Original Glashutte”. DPUG törmäsi kuitenkin pian talousvaikeuksiin ja se jaettiin kahteen osaan: koneistoja valmistavaksi Uhren-Rohwerke-Fabrik Glashutte AG:ksi (Ufora) ja Uhrenfabrik Glashutte AG:ksi, joka kokosi kellot Uforan koneistojen ympärille. Valmiita kelloja myytiin Tutima Glashutte merkillä. Kaliiperi 59, joka soveltui hyvin sotilaskäyttöön oli suosittu 1941 alkaneen valmistuksensa jälkeen, mutta lupaavasti alkanut suosio päättyi vuoden 1945 lentopommituksiin, joissa suurin osa Glashutten kellonvalmistuksesta tuhoutui. Ensimmäiset sodanjälkeiset koneistot saatiin kuitenkin valmiiksi jo pian 1946. Kaikki Glashuttelaiset kellovalmistajat sulautettiin yhteen VEB Glashutte Uhrentriebiksi vuonna 1951 ja Itä-Saksan vuosinaan tehdas valmisti jopa hämmästyttävät miljoona kelloa vuodessa. Tehtaan valmistamat merikronometrit saivat myös lännessä suurta arvostusta. Saksan yhdistyttyä kello valmistus kuihtui ja vuonna 1993 investoija France Ebauches tuli apuun ja seuraavana vuonna yksityistämistoimisto sopi Heinz W. Pfeiferin ja Alfred Wallnerin kanssa suunnitelmasta, jolla Glashutte Original nostettiin nykyiseen loistoonsa. Nykyään Glashutte Original on osa Swatch Groupia.

Glashutte Originalin suosituimpia nykymallisarjoja ovat Senator, Seventies ja Sixties.

Tuotteet

Valitettavasti valikoimassamme ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta tältä merkiltä. Voit kuitenkin tehdä itsellesi Hakuvahdin, jolloin saat tiedon heti kun valikoimamme täydentyy.

Tiesithän että kauttamme voit myös tilata tiettyjä kelloja? Jätä yhteystietosi täällä niin olemme sinuun yhteydessä lähipäivinä.